Verbeteren dienstverlening aan inwoners of ondernemers

Het afgelopen jaar heeft de gemeente Turfbrug haar dienstverlening aan inwoners en ondernemers sterk verbeterd. Dat was hard nodig, want er was veel achterstallig onderhoud. Nu het goed werkt, kijkt de gemeente verder. Hoe kan ze het nog beter doen voor burgers en bedrijven? 

De nieuwe website had de gemeente rap geregeld. Een andere gemeente, met een website die Turfbrug aansprak, had alle aanbestedingsdocumenten nog en die heeft Turfbrug handig aangepast en in de markt gezet. Met de nieuwe, gebruikersgerichte website kan de gemeente nu veel meer diensten digitaal aanbieden. De gemeente is begonnen met de diensten en producten die het meest digitaal worden aangevraagd, de toptaken genoemd, en dat wordt stap voor stap uitgebreid. Maar goede dienstverlening aan burgers en bedrijven is natuurlijk veel meer dan een website met een groot aanbod van digitale diensten. Daarom is Turfbrug bezig om de interne werkprocessen te stroomlijnen, zodat producten en diensten sneller worden geleverd. 

Turfbrug heeft ook ontdekt dat ze het niet allemaal alleen hoeft te doen. Zodra de landelijke webdiensten voor het doorgeven van een verhuizing en de digitale aangifte van overlijden er zijn, gaat de gemeente deze gebruiken. Dan hoeven ze dat niet meer in hun eigen software te regelen. KING gaat meer van deze diensten laten ontwikkelen en landelijk aanbieden en daar gaat Turfbrug zeker gebruik van maken. Ook onderzoeken ze met andere gemeenten hoe ze een aantal diensten kunnen verbeteren. Turfbrug is inmiddels een enthousiaste deelnemer aan een aantal pilots in de Pilotstarter. 

De gemeente is dus goed op stoom met het verbeteren van haar dienstverlening aan burgers en bedrijven. Ze zou graag ontdekken hoe het nog beter kan. Hoe ze bijvoorbeeld webstatistieken kan inzetten om de website te verbeteren, hoe servicemodules werken, hoe ze met klantreizen de dienstverlening nog beter op burgers en bedrijven kan afstemmen en of inwoners en ondernemers geholpen zijn met zelfservice. Turfbrug nodigt u graag uit om dit met haar te ontdekken tijdens het congres.  

Bekijk de sessies over Verbeteren dienstverlening